Avto-optika – predvolilni razmislek

Recimo, da greste na zamenjavo pnevmatik oz. v ljudskem jeziku, jejhata, tote zimske gume moramo dol dat. Pa vam tam še centrirajo oz. avto-optiko, kot smo to včasi rekli, naredijo. In potem na drugem ali tretjem malo bolj zahtevnem ovinku, ker niso ustrezno opravili zaupanega jim dela, zletite s ceste.

Ok, ne tako majhen del vas ne bo več hotel nič imeti s tovrstnim vulkanizerskim servisom, razen via poravnava. Manjšina bo rekla, tisti, ki dela, greši. Pa se vam recimo, po opravičimo se centriranju, še drugič zgodi sorodno.

Prepričan sem, da vas res, izjema kakšen mazohist ali dva, nikoli več ne bo zamikalo obiskati tovrstnega vulkanizerja oz. njegovo delavnico.

Sorodno bi lahko napisal za frizerje, peke, vodovodarje, oštarije, malarje, krovce ipd.

In verjetno tudi ne izberete frizerski salon in vulkanizerja na osnovi njihovih objav na FB in Instagramu na način, glej kak ma toti lepega cuceka, od one kratkohlačnik pa ima res tako lepa debela lička in na sliki z babico so tak cartkani?

300 kosmatih rosomahov, zakaj pa potem že 20 let izbirate na volitvah ljudi oz. politične afilacije za katere je bilo že najpozneje v drugi polovici devetdesetih jasno, da se jim gre predvsem za to, kako si bi kar se da veliki kos “iz naših političnih kvot” vzajemno pajdaško odrezali ter pokadrovali njih, pretežno oz. vedno bolj “se ni važno, kakšen je, važno, da je naš” šalabajzerje?

Zakaj izbirate politične avto-optike, ki so zadnjih dvajset let izdatno zavozili od zdravstva do vojske, da politik razvoja javnega potniškega prometa ali izostanka stanovanjskih politik in mižanja na obe oči ob kršitvah pravic delavcev sploh ne omenjam?

V bistvu je po 30 letih skrajni čas, da se osvobodimo teh večnih ZSMS mladeničev, ki so se razporedili, postarali, posiveli, odebelili, nekateri izdatno finančno, v troedini SD-SDS-LDS (ok, LDS frakcija zadnjih dobrih 10 let zelo rada spreminja imena) se stranki. Ti pubeci, vključno z njihovimi podmladki in uvozom kadrov, in tu in tam kakšna gospa, se po 30 letih ne bodo spremenili, ker tega niso sposobni, pa tudi treba se jim ni spreminjati, saj jim soomogočate lahkotnost zasedajočih si sinekur.

(Hana in njegove LDS in SDS sopotnike seveda dosti bolj kot Levica pojezi, če in ko Šarec in njegovi malo po svoje pokadruje.)

Vsakdo, ki premore vsaj zrnom soli v glavi, ve, da “se starega vola ne da (na)učiti vozit”, kot nas je v naši družini vedno znova opozarjala baka Kate, ki nas je letos februarja žal zapustila. In ja, ta modrost je veljala pred 89 leti, ko se je rodila baka, in velja še danes.

Nihče v politiki nima odgovorov na vsa vprašanja, a politika je javna raba uma in ne koliko veliki kos si bomo odrezali in potem uničeval skupno dobro.

Čas je za novo politiko in nove nekleptokratske politike, ker s temi starimi avto-optiki smo že zdavnaj iztirjeni na prvem malo zahtevnejšem ovinku.

In stari ter novi populisti, ki imajo en lajna odgovor na vse izzive, niso rešitev, ker gre za infantilno vedenje dvoletnega mulčka, kateremu je vedno nekdo drugi kriv za vse, vključno s tem, ko se sam v hlače brez plenic podela.

Da se ti mulčki zelo radi prodajo za fototermin ali prgišče drobiža, pa so tanaši stari in tudi kakšen novi “avto.optiki” že izdatno dokazali.

Pamet v glavo, ker vi ste ključni soodločevalci.

P.S.: Opravičujem se vulkanizerjem in frizerkam, ker sem jih zlorabil v zapisu. Hotele sem le, da bo sporočilo razumljivo tudi površnim bralcem.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s