SDH in SNAV – Teror neodgovorne politike?

Oseba iz slovenske diplomacije, ki jo zelo cenim, mi je povedala, da so “naši” politični osamosvojitelji večinoma, ne glede na delitev na “slovenska pomlad” vs. “demokratizirana kontinuiteta”, že zelo kmalu na začetku devetdesetih pokazali, kako se jim gre predvsem za lastno dobrobit in še zlasti za peneze v lastnem žepu.

In se mu je to, tedaj še mlademu diplomatu, fržmagalo že tam v letih 1992/1993.

In danes, kot to pišem, nam koledar kaže 22. september 2018.

Se je v vmesnem času kaj spremenilo?

So t.i. nove politike odrešiteljev in odrešiteljice prinesle diskontinuiteto tovrstnih praks?

Če si za uvod pogledamo povolilno prerivanje starega četvorčka SD/SMC/ZAB/DeSUS okoli korita slasti Ablasti!, kjer si nihče od njih ni želel Levice v koaliciji, so pa upali, da se s Toninom zmenijo.

Da si ne želita Levice, sta gospa Alenka B., ki je z njenim finančnim ministrom, kateri sedaj svetuje, kako čim bolj ugodno odkupiti zadeve od DUTB ter tedanjim guvernerjem BS, ki je sedaj nagrajen za “uspešno” delo z evropsko službo, skopala globoko bančno luknjo, izhajajoč iz sprejete napačne metodologije, kot tudi gospod Miro C. ml., ki nam je, potem, ko se je povzpel kot novi “odrešitelj” na oblast, hitro razložil, da je skupnostno, t.j. državno premoženje sedaj prej njihovo kot naše, javno izrekala ter ob tem še nebulozila o njunem “prevzemanju odgovornosti”.

Karl, ki mu bolj pritiče drugo ime Viktor, ker se vedno zrine v čolniček slasti Ablasti! in SD dvoličnost je bila vsaj toliko pametna, da so molčali. No, Viktor je naredil tudi dobro potezo, da je predlagal spodobno kandidatko za kmetijsko ministrico.

Da je oblast res slast in se od korita težko odtrgaš, pa najbolj kaže (S)MC, če hočete preimenovani ZARES, ki se v tem mandatu res vede kot ZARES v nekem preteklem sklicu. Čeprav se je Cerar in kompanija skrčila na 1/4, še vedno želijo biti glavne gazde. Porečete, da pretiravam?

Če si preberete v naši Ustavi, kaj so tri ustavne dimenzije gospodarstva oz. če vam je ljubše, podjetniške pobude, boste ugotovili, da gre za: gospodarjenje, ekologijo ter delo in socialo.

Med koliko RAZLIČNIH strank koalicije Peterčka so v 13. vladi razdeljena ta tri vsekakor izdatno pomembna resorna ministrstva?

Zgolj ena stranka obvladuje vse tri. SMC! Kar je, blago rečeno, več kot le nastavek za nadaljevanje pajdaškega plenjenja in fevdalizacije Slovenije.

Ob tem pa si v SMC želijo še obvladovanje tako SDH kot tudi vse “združene pod eno streho” turistične kapacitete trenutno še v državni lasti (40 % vseh postelj) via Počivalšek MGRT.

In glede tega ne benti gospa mag. Sonja z GZS, ne gospod Meh iz OPZ, še gospod Frankl in novinar Novković ter Boscarol ne tulijo, da bodo vslede tega pobegnili ne vem že kam, vsaj na drevo za uvod npr.

In tukaj okoli SDH in DUTB se bo odvijal glavni boj med LMŠ, Šarcem in SMC, Cerarjem. Se veste, SDS Anja bi rekla: “za družine gre!”

Povedano neposredno, a bosta MF in predsednik vlade Šarec dovolila tovrstno raboto SMC ali pa se bo tem zaresovstvu dala in zategnila uzda okoli vratu nebrzdane želje po plenjenju skupnega?

Alenka, ZAB in Karel, DeSUS, bosta vsaj nekaj časa molčala, ker sta dobila svoja pričakovana fevda.

ZAB je ob tem še pokadroval ne ravno perla ekipo v izvršilno oblast, da ostanem vljuden v izreki, vključno s kakšno gospo državno sekretarko za Slovence po svetu, ki dolguje zaposlenim še kar nekaj regresov, pa to očitno ne za “social-demokratski” SD, ne za DeSUS, ki bi ja moral skrbeti, da se pokojninska malha napolni, ni nobena težava, kaj šele nedopustna anomalija. Še “moralno-etični” (S)MC, pričakovano molči ob tem dejstvu.

Vidni ud SD mi je celo povedal takole: “v tej koaliciji smo mi na zadnjem sedežu avtobus in dobro pripeti čakamo, kaj se bo zgodilo”.

In očitno to dobro pripetost Židan-Hanovega SD ne zmoti niti afera Črnčec? Zakaj pa bi jih, saj so svoje uspešno pokadrovali oz. prerotirali, saj tudi oni imajo svoje Karle oz. vuk-mrak-židane-katiče.

Izjava novega člana PS in ne še uradno člana SD dr. M. Brgleza na FB ter kakšno protestno pismo lokalnega odbora SD sta seveda le tipični dvolični “social-demokratski” (sic!) pasji bombici za rajo na način, kao ni nam vseeno.

Na celi črti pa, čast kakšni redki izjemi, pogori tudi, sicer že dokaj shirana in kolapsirana, 4. veja oblasti. Mediji.

Če bi npr. novinarke in novinarji prebrali Odlok o Svetu za nacionalno varnost (SNAV), ki ga je sprejela Cerarjeva 12. vlada 14. marca letos, bi ugotovila, da bodo v SNAV (glej 2. člen Odloka) sedeli: Šarec, kjerkoli sem, se mi zgodi afera Erjavec, študent Črnčeca oz. MNZ min., Cerar, gospa TEŠ 6 Katič, dokaj spodoben finančni minister, Črnčec in novi direktor SOVA, ki ga bo Šarcu verjetno prišepnil kar zaupanja vredni “strokovnjak” Črnčec sam.

Pa to še ni vse!

Preberite si še 4. člen odloka (link spodaj). Torej, če bo nastopila kakšna krizica, kaj šele varnostna kriza, se bo zgoraj navedenem varnostnem “cvetoberu” pridružil še človek, ki se več ukvarja z lastno podobo na Instagramu kot s predsedniško funkcijo.

Ob tem pa tako kot predsednik vlade kot tudi sedaj v funkciji predsednika Republike Slovenije ter torej tudi vrhovnega poveljnika Slovenske vojske nima časa, da bi bral poročila Slovenske varnostno obveščevalne agencije.

Tudi tista z oznako urgentna ne, kar je lahkotno povedal pred preiskovalno komisjijo DZ. Komisijo v kateri smo se v mandatu 2014 – 2018 ukvarjali z iransko shemo v NLB in italijansko (vključno s SDS Prijedor zgodbo) tiplogijo v NKBM banki.

Pridružila se bosta še gospod Židan ter večni in nezamenljivi predsednik SDS, Ivan Janez Janša.

Ivan Janez oz. tisti “varnostni (nad)strokovnjak”, ki je bil ujet v prisluhe dogovarjanja o mejnih incidenti s tedajnjim hrvaškim predsednikom vlade Sanaderjem. Tisti “domoljub”, ki se je za slaba 2 mil. EUR, via njegov gradbeni biznis baron, prodal Orbanu. Tisti borec za pravosodje vs. “krivosodje”, ki je peneze iz umazanih biznisov hotel nakazati in oprati via Prijedor ob pomoči samooklicanega “doktorja davčnih utaj”, pa glede tega Krimi-Policija ni ravno … (stavek dokončajte sami).

SNAV v takšni sestavi, če izvzame dr. Bertonclja, ministra za finance, je prej ZELO VELIKA nacionalna grožnja kot pa garant nacionalne varnosti.

In ja, kot sem že večkrat rekel, ne izvolimo se sami, a očitno bo štajerska kokoš prej spregledal kot pa slovensko ljudstvo.

LEVICA in bogovi ter boginje pomagajte Slovenija, ne pa varde in vahte!

P.S.: Vsebina odloka o SNAV, sprejetega 14. marca 2018.

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2018-01-0738/odlok-o-svetu-za-nacionalno-varnost/#3.%C2%A0člen

1 thought on “SDH in SNAV – Teror neodgovorne politike?”

  1. Resnično ste levica še edino upanje, čeprav ne vem, koliko lahko naredite, ko se hijene združijo v svojih interesih. In ves moj krog znancev in prijateljev (z menoj vred) smo se hoteli za vsako ceno iznebiti prejšnje vlade. In kaj imamo zdaj? Iste lopove z majhnimi dodatki. Držim pesti, da vam uspe vsaj tisto, kar vam sploh lahko uspe. Srečno!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s